Breaking News

GK Question Answer Practice Set-1


GK Question Answer Practice Set-1

1.What is the most common blood group?
Ans: AB

2.Penalty stock is used in which game?
Ans: hockey

3.Which is the lower house of the Indian Parliament?
Ans: Loksabha

4.Who founded Sikhism?
Ans: Guru Nanak Dev

5.After how many years does the census take place in India?
Ans: 10

6. Who is the creation of Meghdoot?
Ans: Kalidas

7.Who was the founder of the institution of 'Scout and Guides' founded?Ans: Robert Baden Powell

8.Which is the largest ocean in the world? 
Ans: Pacific Ocean

9.The term 'penalty kick' is used in which game?
Ans: Football

10.Ranji Trophy is related to which game?
Ans: Cricket
11.Jnanpith Award is related to which field?
Ans: literature

12.Which is the best sports award in India?
Ans: Rajiv Gandhi Khel Ratna Award

13.In which year did the Ajjarn Parshak begin?
Ans: 1961

14.Who was the first Indian to receive the Magsaysay award?
Ans: Binova Bhave

15. Whose world-famous painting is 'Monilasa'?
Ans: leonardo-the-vinci

16. Swag is the folk dance art of which state?
Ans:  Haryana

17. Who was the last Mughal emperor?
Ans: Bahadar Shah Zafar II

18. Which is the first country in the world to completely ban tobacco?
Ans: Bhutan

19. Whose creation is 'Godan'?
Ans: Om Munshi Premchand

20. 'Swine flu' disease is spread by which virus?
Ans: H1N1

 

21. When is National Voters' Day celebrated?
Ans: 25 January

22. Who is the constitutional head of the Government of India?
Ans: President

23. Which movement did Mahatma Gandhi start to break the salt law?
Ans: Civil disobedience movement

24. Amarkantak is the origin of which river?
Ans: Om Narmada

25. Which state has the highest production of gypsum in India?
Ans: Rajasthan


To Download Pdf Click Here



Post a Comment

0 Comments